Is laserontharen veilig?

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 19:32

Ja, laser ontharen is een veilige behandeling, mits je dit door een ervaren en gecertificeerd specialist laat doen. Gedurende de laserbehandeling wordt er altijd een laserbril gedragen ter bescherming van de ogen. Daarnaast weten we alles van de laser en de mogelijke risico's die het met zich mee kan brengen. Als we tijdens de intake twijfelen of er risico's zijn zullen we zeker niet gaan behandelen. 

Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.

Een veilige laserbehandeling

De laser zorgt met de series lichtbundels voor verhitting in de haarzakjes. Dit heeft soms effect op de huid van de behandelde plek. Je ziet dan dat de plek direct na de behandeling wat rood is, maar dit duurt meestal niet lang.

Naast een rode plek is het mogelijk dat er perifolliculair oedeem ontstaat. Dit is herkenbaar aan een vochtophoping rond het haarzakje en trekt net zo snel weg als de rode plek tot de volgende dag.

Indien er perifolliculair oedeem ontstaat, is dat een goed teken. Dit is namelijk een gewenste reactie, want hierdoor is duidelijk dat het haarzakje perfect op de behandeling heeft gereageerd.

Wij werken altijd met een intake voor de eerste behandeling, zodat we zeker weten of we jouw huid veilig kunnen behandelen. We werken met algemene voorwaarden en een protocol waarin het veilig gebruik van ons laserapparaat in beschreven is.


Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderstrotse eigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!

Reactie plaatsen

Reacties

Anne
3 maanden geleden

Wat een geweldige salon!’ Alexandra stelde mij enorm op mijn gemak omdat ik het wat spannend vond, en is ontzettend gastvrij en zeer kundig in haar vak! Alles word goed uitgelegd van te voren zodat je precies weet wat je kan verwachten. Enorm tevreden over de resultaten, echt een aanrader!