PCOS/Hirsutisme

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 10:12

Heb je last van overbeharing? Dan kan er misschien sprake zijn van PCOS. Dit is een hormonale afwijking {Polycysteus Ovarium Syndroom} 

PCOS is geen ziekte maar een syndroom, bij vrouwen met dit syndroom groeien er onder invloed van hormonen cysten op de eierstokken.

Een gynaecoloog kan constateren of je inderdaad PCOS hebt, het komt voor bij ongeveer 5-10% van de vrouwen, en kan naast enkele andere klachten helaas ook leiden tot overmatige en ongewenste haargroei. 

 

Met overbeharing bij vrouwen wordt meer haargroei dan gemiddeld bedoeld. Dit komt tot uiting volgens een mannelijk beharingspatroon, op het gezicht, de hals, rond te tepels, onder de navel en op de bovenbenen bijvoorbeeld. Deze vorm van overbeharing wordt ook wel 'Hirsutisme' genoemd.

Het is vaak een grote stap om hulp te zoeken bij overbeharing, schroom niet, weet dat wij deskundig zijn en je hierbij goede begeleiding kunnen bieden. We hebben we de beste apparatuur in huis om haren op alle ongewenste plekken te verwijderen.

 

 

Wat veroorzaakt overbeharing?

Overbeharing bij vrouwen wordt voornamelijk veroorzaakt door een verhoogd mannelijk hormoon. Maar ook verhoogde oestrogeenwaardes kunnen bijdragen aan overbeharing en komen vaal voor bij PCOS.

Hetzelfde geldt voor verhoogd ontstekingen in het lichaam en insulineresistentie.

Dit kan zorgen voor stimulatie van haargroei, waardoor er meer haargroei ontstaat.

 

Op de korte termijn kun je de overbeharing van buitenaf aanpakken, denk hierbij aan scheren, harsen, epileren of elektrisch epileren. Onze ervaring in deze gevallen is dat het laseren een meer definitief resultaat geeft ook voor de langere termijn, en de huid rustig maakt in tegenstelling tot scheren waarbij de huid vaak onrustig wordt. Verschillende technieken zorgen voor ontharing voor de lange termijn, onze tip is om liever niet voor IPL te kiezen. Hierbij worden de haarzakjes tijdelijk op 'non actief' gezet, maar deze komen in het geval van PCOS meestal weer terug.

 

Laserontharing pakt de haartjes echt bij de wortel aan, de haarzakjes worden tijdens de behandelingen met ons lasersysteem zodanig verwarmd dat deze afsterven. na een aantal behandelingen is de beharing flink verminderd, en zullen de irritaties van het ontharen snel verdwijnen. Bij PCOS zorgen hormonen voor de stimulatie van haargroei, schommelingen in de hormoonhuishouding kunnen ervoor zorgen dat het lasertraject langer duurt als gewoonlijk.

Bij Nouveau beauty nemen we graag de tijd voor je, neem gerust contact op als je een gratis consult en proefbehandeling wilt inplannen.

 

Het aantal behandelingen verschilt per persoon, in verband met de individuele hormoonhuishouding.

 


Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderseigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!

Reactie plaatsen

Reacties

Linda
2 jaar geleden

Enorm blij met het resultaat! Had ik dit maar 10 jaar eerder gedaan! Uitleg was erg fijn, deed geen pijn en ben helemaal haarvrij waardoor mijn oksels super zacht zijn geworden.

Francis
2 jaar geleden

Gewoon geweldig. Stelt vragen over de behandeling van vorige keer hoe het was gegaan en stelt je op je gemak. Echt een aanrader ben er zo blij mee. Nu eerst vakantie en dan gaan we weer verder :-)

Wenny
2 jaar geleden

Ik ben zo vriendelijk ontvangen en de uitleg is zo helder in deze salon. Ik ben erg blij met het resultaat. Dank je wel!