Laserontharing en tatoeages?

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 19:25

Traditionele ontharingsmethoden kunnen vaak tijdrovend zijn. Harsen, scheren, epileren en het gebruik van ontharingscrèmes nemen veel tijd en energie in beslag, en veel van hen hebben slechts tijdelijke resultaten. De technologie van vandaag biedt echter een beter alternatief dat zorgt voor een permanent gladde, haarvrije huid en minder pijn – laser ontharing.

Hoe zit het met je geliefde tattoo?

Mensen die tatoeages krijgen, zijn er vaak erg trots op en willen de kleur net zo levendig houden als in de eerste weken. Als je een tattoo hebt, dan is het begrijpelijk dat je op je hoede moet zijn voor een laser ontharingsprocedure. Zoals je weet, worden tatoeages meestal met een laser verwijderd, dus het is een redelijke aanname dat laserbehandelingen ook je tatoeage kunnen beschadigen.

Werkt laser ontharing voor iedereen?

Mensen met een lichte huid en donkere haargroei zijn de ideale kandidaat voor laser ontharing.
Houd er rekening mee dat laseren niet kan op lichaamsdelen met tatoeages. Omdat de laser op de huid wordt gebruikt, wordt deze aangetrokken door de inkt. Het kan leiden tot schadelijke gevolgen door overmatige productie van warmte. Mensen met tatoeages kunnen brandwonden, blaren, vervaging of zelfs vervorming van hun lichaamskunst ervaren, dus we tekenen het gebied rond een tattoo goed af, om elke reactie met de inkt vermijden. Er zit minimaal een centimeter afstand is tussen de behandelde huid en de tatoeage. Dit beschermt de techniek en voorkomt het risico op blaren.

Voor de duidelijkheid: als je bijvoorbeeld een tatoeage op je arm hebt en je wilt dat je okselhaar wordt verwijderd, dan zijn er geen problemen. 

Kun je een tattoo laten zetten na de laserbehandeling?

Jazeker! Er zijn geen problemen met laserbehandelingen voordat u een tatoeage krijgt. Houd er rekening mee dat uw behandeling met laserontharing 6-8 sessies duurt, met gemiddeld 6-8 weken tussen elke sessie. Daarom is het, het beste om te wachten, of geen tatoeage te laten zetten in hetzelfde gebied als uw ontharingsbehandeling, totdat uw ontharingskuur is voltooid.

Wat doet meer pijn de laser haarverwijdering of een tattoo?

De pijn of het gevoel van laserontharing wordt vaak omschreven als een "prikje" of elastiekje die tegen de huid aan komt. In vergelijking met het hebben van een tatoeage is het pijn verschil groot. Een tatoeage zetten is veel pijnlijker dan laserontharing. Maar bij beide hangt het natuurlijk af van het deel van het lichaam waar het plaatsvind. 


Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderstrotse eigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.