Zwangerschap en laserontharing

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 21:48

De 4 meest gestelde vragen over zwangerschap en laserontharing

 

Op het moment dat je weet dat je zwanger bent, moet je rekening houden met de welbekende leefstijlregels rondom roken, alcohol, voeding etc. Maar hoe zit het eigenlijk met laserontharing?

Is het wel veilig om hiermee te beginnen als je zwanger bent? En hoe zit het als je midden in het behandeltraject zit?

Lees in dit blog de 4 meest gestelde vragen over laserontharing en een zwangerschap. Ook lichten we aan het einde kort toe wat een zwangerschapsmasker is en hoe je dit kunt voorkomen.

1. Mag je laser ontharen tijdens de zwangerschap?

Er is weinig literatuur te vinden over de invloed van laserontharen tijdens de zwangerschap. Volgens experts is het tijdens de zwangerschap niet verstandig om jezelf bloot te stellen aan elk type licht, radiatie of elektrische stromen.

Wat we weten, is dat je hormoonbalans tijdens je zwangerschap verandert, waardoor de huid gevoeliger kan zijn en een andere reactie kan geven op het laseren. Je kunt bijvoorbeeld meer last hebben van roodheid. We willen natuurlijk liever voorkomen dat er bij het laseren vervelende huidreacties ontstaan.

Uit voorzorg adviseren wij laserontharing dan ook tijdens de zwangerschap niet te doen. Vóór en na je zwangerschap heeft laserontharing echter geen invloed op de zwangerschap en/of zwangerschap die nog gaat komen.

2. Hoe mag ik mijn lichaam wél ontharen tijdens de zwangerschap?

Om tijdens je zwangerschap toch van je ongewenste haargroei af te komen, zijn er gelukkig nog genoeg andere (tijdelijke) oplossingen die je in deze 9 maanden kunt inzetten, zoals:

  • Scheren: Scheren is een makkelijke manier om snel van je ongewenste haren af te komen. Om een geïrriteerde huid en ingegroeide haren hierbij zoveel mogelijk te voorkomen, kun je het beste een doucheolie gebruiken op een vochtige huid.
  • Ontharingscrème: Voelt scheren niet helemaal prettig? Dan is een ontharingscrème een goed alternatief. Let er wel op dat deze niet langer dan aanbevolen op de huid blijft zitten, omdat deze anders voor nare irritatie kan zorgen.
  • Knippen: Met een klein schaartje kun je enkele haren op bijvoorbeeld de kin dicht tegen de huid afknippen.
  • Epileren en waxen: Beiden zijn een goede optie om langduriger haarvrij te zijn. Nadeel alleen is dat hierdoor de haren wel sneller kunnen ingroeien en ontstekingen kunnen ontstaan. Daarnaast kán dit zorgen voor verergering van de haargroei. Epileren en waxen wordt overigens afgeraden wanneer je in het laserontharingstraject zit.

3. Komen mijn haren die verwijderd zijn met laserontharing terug na de zwangerschap?

Hier is veel verwarring over omdat er tijdens de zwangerschap door hormonale veranderingen extra haar wordt aangemaakt. Oude haren die door middel van de laser zijn verwijderd, zullen niet meer terugkomen. Echter, tijdens de zwangerschap worden je haren vaak dikker en kunnen er ook nieuwe haren ontstaan ze op plekken waar je dit misschien nog nooit eerder hebt gehad. Denk hierbij aan haren rondom de tepels, navel en bij je schaambeen. Geen zorgen, deze haren verdwijnen meestal als de baby is geboren.

Het is ook mogelijk dat "slapende haren" wakker worden door hormonale verandering, dit is echter altijd mogelijk en staat los van de zwangerschap. Wij adviseren onze cliënten daarom ook om, indien nodig, eens in het jaar een behandeling te ondergaan om deze nieuwe haren te behandelen.

4. Hoe lang na mijn bevalling mag ik mijn laserontharing behandelingen weer voortzetten?

Zodra je bent bevallen en je je weer goed genoeg voelt kun je de behandelingen weer oppakken of met laserontharings traject starten. Na de bevalling komt je hormoonbalans langzaam weer op het niveau van voor de zwangerschap.

Geef je lichaam dus nog wel een paar maanden om te herstellen. Als je nog borstvoeding geeft, geef dit dan altijd even van tevoren aan. Borstvoeding geven heeft namelijk ook effect op je hormonen. Voor een persoonlijk advies kun je altijd een vrijblijvend consult aanvragen. 


Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderstrotse eigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!