Hoeveel laserbehandelingen heb je nodig?

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 21:35

Het aantal laser ontharingsbehandelingen varieert van persoon tot persoon en is sterk afhankelijk van de te behandelen zone. Er kunnen gemiddeld tussen de 6 en 10 sessies nodig zijn voor een maximaal resultaat. Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere uw haar- en huidkleur, het gebied, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak gebied. Dat is voor elke persoon anders en we zullen je daarin adviseren om het optimale resultaat te behalen. 

Tijdens een gratis intake gesprek krijg je al een indicatie over het aantal behandelingen die je nodig zal hebben voor het gewenste resultaat. Een andere factor die een grote rol speelt bij het bepalen van het aantal behandelingen die nodig zijn om een maximaal resultaat te behalen is de groeicyclus van het haar. Om beter te begrijpen waarom er meer laserbehandelingen nodig zijn, geven we u graag meer uitleg over deze haargroeicyclus.

De haargroeicyclus

Het licht van het laserapparaat dat we gebruiken bij Nouveau beauty is gericht op melanine, een stof (pigment) die het haar zijn natuurlijke kleur geeft. Melanine wordt geproduceerd in de actieve groeifase van het haar. De haarzakjes kunnen met laserlicht vernietigd worden als het haar in de actieve groeifase is. Er zijn drie verschillende fasen van de haargroei:

  • Groeifase / Anagene fase: Dit is de actieve fase van het haar. Tijdens deze fase zorgen de cellen van de haarpapil in de haarwortels voor de haargroei.
  • Overgangsfase / Katagene fase: In deze fase stopt de melanineproductie. De groei van het haar neemt af en uiteindelijk valt het vanzelf uit. Er komt een periode van rust voor de haarfollikels.
  • Eindfase / Telogene fase: Dit is een periode van volledige rust voor de haarfollikel. Melanine is niet meer actief in het haar. Er is geen stofwisseling meer en het haar kan niet meer groeien.

Aan het eind van deze fase begint de groeicyclus opnieuw. Het haarzakje wordt actief en produceert weer haar. De haarwortels kunnen alleen vernietigd worden in de "actieve" groeifase van het haar. Slechts 15% van de haren zijn tijdens de eerste behandeling in de actieve groeifase. Er zijn dus meer behandelingen nodig om zo veel mogelijk haren in de actieve fase te vinden en te vernietigen.

Tijd tussen de laserbehandelingen

Houd er rekening mee dat tussen elke behandelsessie een pauze periode nodig is om de huid rust te geven.

Ter indicatie:

  • Gelaat: 4-6 weken,
  • Lichaam 6-8 weken
  • Rug en Schouders 6-8 weken (voor mannen)

Heb je meer vragen over de behandelingen van Nouveau Beauty? Neem dan even contact op of vraag een vrijblijvend consult aan. 


Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderstrotse eigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!