Wat is het verschil tussen IPL of Laser ontharen?

IPL en Laserontharen zijn methodes om overmatige of ongewenste haargroei effectief en vrijwel permanent te verwijderen.

Bij permanent ontharen wordt er gebruik gemaakt van licht en laserenergie om de haarzakjes te vernietigen, dit geldt zowel voor IPL als laserontharen.

IPL ontharen

Met de IPL methode wordt de huid beschenen met een breedspectrum licht. Dit gaat minder diep richting het haarzakje dan laserlicht. Hierdoor reageren de dieper gelegen haarwortels onvoldoende en worden de haarwortels wel beschadigd, maar niet volledig vernietigd. Dit betekent dat er veel meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bieden.

Laser ontharen

Laserontharen is zeer effectief. Het laserlicht komt enkel bij het pigment van de haarwortel. Daardoor worden ook de dieper gelegen haarwortels beter bereikt. Het licht van de laser zet het pigment rondom de haarwortels om in warmte. Deze warmte beschadigt de haarwortels en circa 2 tot 3 weken na de behandeling zullen de beschadigde haren met wortels uitvallen. Het grote voordeel is dat laser beschikt over een hoog vermogen waardoor de specialist zeer gericht kan behandelen. Uiteindelijk zijn er gemiddeld veel minder behandelingen nodig dan met IPL. 

Ontharen bij Nouveau Beauty

Voor de laserbehandelingen in onze salon zijn we erg selectief geweest en hebben wij gekozen voor de GentleLase Pro-U. Met dit medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes I tot en met IV. Onze ultrasnelle en effectieve behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten!
Bij Nouveau Beauty ben je verzekerd van een professionele en zorgvuldige laserbehandeling.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Hoewel je na 1 behandeling bij laserontharen al een verschil ziet, is het belangrijk te onthouden dat alleen de haartjes in de groeifase goed contact met het haarzakje maken, en dus alleen die haarzakjes verdwijnen. Een haargroeifase duurt gemiddeld 6 weken, daarom is het wenselijk de afspraken aaneensluitend te plannen. Door de hormonale regeling van haargroei zijn niet alle haartjes tegelijk in de groeifase, anders zou iedereen periodiek kaal, en op andere tijden overbehaard zijn. Daarom zijn er gemiddeld 5 tot 7 behandelingen in totaal nodig om het overgrote deel van alle haartjes te verwijderen.

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend en afhankelijk van diverse aspecten, zoals huid, haar, haarstructuur, de diepte van het haarzakje, hormonen en leeftijd.

Is mijn haar geschikt?

Onze laser kan alle ongewenste haren verwijderen mits deze pigment bevatten. Donkere haren op een lichte huid reageren het beste en het snelst op de laser.
(Zeer lichtblond, wit of grijs haar kan helaas met geen enkele laser worden behandeld.)

LET OP: de huid mag NIET GEBRUIND zijn tijdens de behandeling door zon, zonnebank of zelfbruiner!

Hygiëne en persoonlijke aandacht

We hechten uiteraard veel waarde aan goede hygiëne in de salon en persoonlijke aandacht voor alle klanten. Ook werken we uitsluitend met professionele merken. Ook mannen zijn bij Nouveau Beauty in goede handen en van harte welkom. Graag tot ziens!