Laserontharing

Droom je ervan nooit meer te moeten waxen, scheren of epileren? Dan is laserontharing het overwegen waard. Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje!


Bij Nouveau Beauty ben je verzekerd van een professionele en zorgvuldige laserbehandeling.

Voor de laserbehandelingen in onze salon zijn we erg selectief geweest, en hebben wij gekozen voor de GentleLase Pro-U.

Met dit medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste.

De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes I tot en met IV.

Onze ultrasnelle en effectieve behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten!

 

Is jouw haar- en huidskleur geschikt?

Donkere haren op een lichte huid reageren het beste op de laser. 

Lichtere huidskleuren zijn zeer geschikt voor een GentleLase behandeling. Zeer lichte haren bevatten echter weinig pigment om het licht te geleiden naar de haarzakjes en zijn daardoor minder geschikt. In twijfelgevallen voeren we altijd een testbehandeling uit. 

Grijze en witte haren bevatten geen pigment, deze zijn helaas niet te behandelen.

 

TIP: WIJ BEHANDELEN GEEN ZONGEBRUINDE HUID,  HET BESTE START JE IN HET NAJAAR DAN BEN JE VOOR DE ZOMER KLAAR.

 

Wat is Laserontharing?

Een mooie gladde huid zonder overmatige haargroei, stoppels of huidirritatie? Laat je ongewenste haren weg laseren!

Wij maken gebruik van de absolute top in laser ontharen; een medisch lasersysteem dat zeer veilig, snel en effectief is. Bij laserontharing wordt er een geconcentreerde lichtbundel op de huid vrijgelaten welke wordt opgenomen door het pigment van het haartje. Dit licht wordt omgezet naar warmte in het haarzakje, waardoor deze afsterft.

 

Deze laser heeft een uniek koelingssysteem waardoor er geen gel nodig is. Dit werkt verkoelend en beschermt de huid. Hierdoor werkt deze ontharingsmethode ook veel hygiënischer dan de meeste andere lasers. Het te behandelen gebied kan snel gelaserd worden waarbij de eiwitten in de haarzakjes vernietigd worden, hierdoor sterven de haarzakjes af en kan er geen nieuwe haargroei meer plaatsvinden.

Een vrouw scheert tijdens haar leven gemiddeld 11.500 keer haar benen en geeft ongeveer €10.000 aan scheerspullen uit, maar dat hoeft niet meer. Dus nooit meer last van stoppels, ingegroeide haren en huidirritaties!

 

Laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen. Op het moment dat je lichaam geen extra haargroei meer ontwikkelt, kun je het beste beginnen met laserontharing.

Zie ook onze algemene voorwaarden.

De Laserbehandeling

Voor je eerste behandeling nemen we het intake formulier met je door en bespreken we je wensen, en de mogelijkheden voor jouw huid. 
Voor het laseren is het van belang dat je huid gladgeschoren is, het liefst een dag voor je afspraak. We geven met vakjes op de huid het te behandelen gebied aan zodat we uiterst nauwkeurig kunnen werken.
In tegenstelling tot andere lasers werkt onze laser niet met een lage energie om de behandeling pijnloos te maken, maar met een hoge energie voor snelle resultaten. Het unieke koelingssysteem zorgt ervoor dat de behandeling zo aangenaam mogelijk voor je verloopt.

 

Hoewel je na 1 behandeling al een verschil ziet, is het belangrijk te onthouden dat alleen de haartjes in de groeifase goed contact met het haarzakje maken, en dus alleen die haarzakjes verdwijnen. Een haargroeifase duurt 6 weken, daarom is het wenselijk de afspraken aaneensluitend te plannen. Door de hormonale regeling van haargroei zijn niet alle haartjes tegelijk in de groeifase, anders zou iedereen periodiek kaal, en op andere tijden overbehaard zijn. Daarom zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen in totaal nodig om het overgrote deel van alle haartjes te verwijderen.

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend en afhankelijk van diverse aspecten, zoals huid, haar, haarstructuur, de diepte van het haarzakje, hormonen en leeftijd.

Verwijderen van de fijnste haartjes

De GentleLase Pro-U is een subtiele krachtpatser met een groot effect. Deze laser kan in gemiddeld slechts 6-8 behandelingen het gewenste resultaat bereiken, weet zelfs de kleinste donshaartjes te raken en wordt gezien als de meest krachtige laser ter wereld! Laserontharing met de GentleLase Pro-U is uiterst verfijnd en nagenoeg pijnloos. Laserontharing met deze laser is mogelijk bij de huidtypes I tot IV.

Zijn de Laserbehandelingen pijnlijk?

Wat de een pijnlijk vindt, is voor een ander slechts gevoelig. U kunt een lichte tik of prik ervaren. Voor ontharingsbehandelingen met de GentleLasers wordt het gepatenteerde Dynamic Cooling Device™ (DCD™) gebruikt, wat als een koele nevel op de huid aanvoelt.  Dynamic Cooling Device™ zorgt ervoor dat ontharingsbehandelingen zowel comfortabel als effectief zijn.

Kort na de afspraak kan de huid rood zijn, iets zwellen of jeuken. Deze mogelijke irritaties zullen echter snel weer verdwijnen.

Wat doet een Laser Behandeling?

Voorbereiding Laserontharen

Denk jij na over laserontharing? Dan is het handig om met een paar dingen rekening te houden. De belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • 6 weken voor de eerste behandeling én tussen de behandelingen in mag er alleen geschoren worden. Dus niet harsen, waxen of epileren.
  • De huid mag tijdens de behandeling minimaal 6 weken ervoor niet gebruind zijn door zon, zonnebank of zelfbruiner.
  • Wacht na een zonnebad minimaal 6 weken met je afspraak.
  • Gebruik tussen de behandelingen door goede bescherming van minimaal spf 50.
  • Hydrateer de huid goed. Voorafgaand, maar ook tussen de behandelingen in.
  • Voor elke afspraak dient uw huid gladgeschoren te zijn. Het liefst binnen 24 uur voor de behandeling. Wij behandelen geen ongeschoren huid.