Wat is het verschil tussen laser en IPL?

Gepubliceerd op 25 juli 2022 om 16:33

De meeste mensen weten niet wat het verschil is, beide worden immers aanbevolen als dé methode op ontharingsgebied. 

Toch zijn er veel verschillen, met als belangrijkste; met IPL worden de haarzakjes wel beschadigd maar niet definitief vernietigd.

We leggen graag uit hoe het werkt; IPL is een flitslicht en laser een laserlicht. Bij IPL schijnt een "breedspectrumlicht" op de huid, en raakt een groter deel van de huid dan een laserflits.

Het gevolg is dat IPL meer haarzakjes raakt maar elk haarzakje krijgt hierdoor minder energie, waardoor het effect minder groot is en de haarzakjes niet geheel vernietigd worden, en ze zich uiteindelijk zullen herstellen waardoor veel haar weer terug groeit.

Definitief ontharen

Een laser daarintegen heeft een zeer sterke energiestraal die omzet in warmte en de en haarzakjes direct vernietigd.

De laser stuurt heel gericht licht, dit licht is een zeer sterke energiestraal; een gebundeld krachtig licht dat per keer een haarwortel raakt. Hierdoor is het effect per haarzakje vele malen groter dan bij IPL licht. Bij de laserstraal warmt de energie elk haarzakje zodanig op, dat het direct vernietigd wordt. Hierdoor kunnen er geen haren meer uit dit haarzakje groeien. 

Laserbehandeling of IPL?

Het resultaat bij een laserbehandeling is dus sneller effectief. Om hetzelfde resultaat met IPL te bereiken zijn veel meer behandelingen nodig, bovendien is het risico op terugkeer van de haargroei veel groter dan na laserbehandelingen. 

Daarnaast moet de behandelaar van een laser een gedegen training of opleiding volgen bij een erkend bedrijf en gelden er strenge kwaliteitseisen en dient de behandelaar gecertificeerd te zijn. Een IPL apparaat is overal te koop en mag in principe iedereen bedienen.


Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderstrotse eigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!

Reactie plaatsen

Reacties

Brenda
2 jaar geleden

Na al een tijd nieuwsgierig te zijn geweest of laser echt werkt een afspraak gemaakt bij Alexandra. Na de eerste behandeling ben ik al enthousiast! De behandeling is snel klaar waardoor de pijn op sommmige plekjes goed te doen is en het resultaat was na 1 behandeling al geweldig! Na de 2e behandeling ook meteen een afspraak gemaakt voor een andere zone, het is even een investering maar nooit meer hoeven scheren en nooit geen irritaties meer is het echt waard!

Sevenja van Sleeuwen
2 jaar geleden

Super goed en vriendelijk geholpen. Pijnloos ontharen en een goed resultaat

Linda
een jaar geleden

Prachtig resultaat! Ik heb 9 behandelingen gehad in totaal en mijn bikinilijn is helemaal haarvrij en zo glad. Het is nu voor mij een jaar geleden en geen haartje meer te vinden. Dit had ik veel eerder moeten doen.

Wil dit nog even delen met deze mooie salon 😍
Linda